>>>
> Magazin > Eko&urbano > Vuković žustro odgovorio poslanicima SGG u vezi sa slučajem Ljubović

Vuković žustro odgovorio poslanicima SGG u vezi sa slučajem Ljubović

meCrnogorski available languages

Vuković žustro odgovorio poslanicima Skupštine Glavnog grada Podgorice (SGG) u vezi sa slučajem Ljubović

Vuković žustro odgovorio poslanicima Skupštine Glavnog grada Podgorice (SGG) u vezi sa slučajem Ljubović

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković poručio je danas da traže alternativno rješenje za gradnju na brdu Ljubović. On je kazao da bi to značilo da se saobraćajnica pomjeri više prema zgradama, da se ne bi rušilo brdo. Istakao je i da nije bilo zakonskih prepreka da se započne ta investicija.

Vuković je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kazao da je u vrijeme usvajanja Detaljnog urbanističkog plana za taj dio grada, bio u SAD-u, gdje se bavio naučnim radom.

Odgovarajući na pitanje odbornika Demokrata Mitra Vukovića šta će biti sa Ljubovićem, Vuković je kazao da su prilikom usvajanja plana bile samo dvije tehničke primjedbe.

“Vi ste usvojili taj plan, niko ništa nije rekao protiv. Kada je bio na dnevnom redu Skupštine, bile su samo dvije tehničke primjedbe. Jednu je imala Branka Bošnjak, a drugu čini mi se Vlado Čađenović”, rekao je Vuković.

On je dodao da se traži alternativno rješenje. Kako je rekao, ukoliko su prihodovali 1.600.000 eura, onda su u obavezi da naprave tu saobraćajnicu.

“To nije populizam, nego naša obaveza. Tražimo način da se ta ulica primakne zgradama”, kazao je Vuković.

Gradonačenik navodi da po Zakonu nije bilo prepreka da se počne ta investicija, iako Ministarstvo ekologije tvrdi da je postoje neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

“U Podgorici ima na desetine zabilježbi restitucije, ako bi tako gledali, onda ne bi dvadeset godina bilo započeto ništa. Po Zakonu ako postoji zabilježba restitucije to nije prepreka da se nešto započne”, kazao je Vuković.

 


Prema njegovim riječima, sadašnja Vlada bavi korupcijom i kriminalom i da je zavrnula slavine.

“Glavni grad najtransparentnija lokalna uprava u Crnoj Gori. Ako kažete da ja namještam tendere, imaćete priliku da to dokažete. Podsjetiću vas da je jedna odbornica izjavila da je gradonačelnik šakom i kapom namještao tendere. Podnio sam krivičnu prijavu i ta odbornica će ovih dana biti saslušana povodom svojih tvrdnji”, naveo je Vuković.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas raspravljaju o prijedlogu završnog računa Glavnog grada za 2020. godinu, a na dnevnom redu je više od pedeset tačaka.

meCrnogorski available languages

Top