>>>
> EU/Politiko > Zoran Milanović, Predsjednik RH u posjeti Crnoj Gori

Zoran Milanović, Predsjednik RH u posjeti Crnoj Gori

meCrnogorski available languages

Zoran Milanović, Predsjednik RH u posjeti Crnoj Gori

 

Zoran Milanović, Predsjednik Republike Hrvatske u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao u luku Tivat, odakle je pošao za Cetinje đe ga uz najviše državne počasti dočekuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Po dolasku na Prijestonicu Cetinje, Predsjednik Crne Gore dočekao je uz najviše državne počasti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ipak, jedan mali gaf Milanovića se dogodio tokom svečanog dočeka, kada ga je crnogorski predsjednik morao suptilno podsjetiti postupcima koje nalaže državni protokol.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović imali su tête-à-tête, a zatim i sastanak uz prisustvo delegacija dvije države.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović upisao se u Knjigu utisaka:

Izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića nakon sastanka.

U nastavku prvog dana posjete, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetili su Muzej Kralja Nikole na Cetinju.

Nakon posjete Cetinju, Milanović je otputovao za Podgoricu đe ga je dočekao premijer Duško Marković

 

Premijer Duško Marković razgovarao sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem: Hvala hrvatskoj državi i narodu na podršci Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je večeras predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Premijer je konstatovao da dvije susjedne i prijateljske države i saveznice u NATO-u njeguju odlične bilateralne odnose ne dopuštajući da neka otvorena pitanja prošlosti naruše duh saradnje i stabilnosti.

„Počastvovani smo i činjenicom da ste odabrali Crnu Goru kao drugu državu u koju zvanično dolazite kao predsjednik Hrvatske. To ne vidimo samo kao gest prijateljstva već i kao poruku nastavka suštinske podrške našem evropskom putu“ – kazao je premijer Duško Marković.

Duško Marković - Zoran Milanović (22.06.2020.)

Predsjednik Vlade je rekao da je Crna Gora stabilno na evroatlatnskoj i evropskoj magistrali i zahvalio se hrvatskim zvaničnicima i hrvatskom narodu na snažnoj i kontinuiranoj podršci našoj zemlji u integracijama u NATO i Evropsku uniju.

Duško Marković - Zoran Milanović - kadrovi

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji u konkretnim projektima od bilateralnog i regionalnog značaja

Drugog dana posjete, predsjednici će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju. Milanović će se sastati sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima hrvatske zajednice i privrednika u Crnoj Gori.

meCrnogorski available languages

Top