Site icon SENAT.me

Razvoj niskokarbonskog turizma u CG: Poziv za finansijsku podršku

Crnogorski available languages

Privredna komora Crne Gore u okviru projekta „Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori“, objavila je treći Javni poziv za pružanje finansijske podrške inovativnim investicionim projektima u sektoru turizma, u ukupnom iznosu od 260.000 eura. Sufinansiranje jednog projekta može iznostiti do 25% njegove ukupne vrijednosti, pri čemu maksimalan iznos finansijske podrške po jednom projektu iznosi 150.000 eura.

Tim povodom danas je u prostorijama UN Eko zgrade u Podgorici, održan prvi Info dan u cilju pružanja detaljnih informacija o uslovima i načinu dodjele bespovratnih sredstava.

Zainteresovani subjekti – organi lokalne uprave i javne službe, privredna društva i preduzetnici te lokalne nevladine organizacije – imaju mogućnost da konkurišu za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za finansiranje troškova:

Predloženi projekti treba da doprinesu razvoju turizma kroz ispunjenje ključnih kriterijuma koji se odnose na:

 

Detaljne informacije o uslovima i načinu dodjele bespovratnih sredstava dostupne su na internet stranicama Privredne komore Crne Gore (privrednakomora.me), UNDP (me.undp.org) i projekta Lowcarbon (lowcarbonmne.me), i objavljene u štampanim medijima.

Investicioni projekti koji su korisnici finansijske podrške kroz prethodno realizovane Javne pozive u okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori nemaju pravo učešća i neće biti predmet razmatranja.

Projekat „Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori“ u partnerstvu realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a finansira Globalni fond za životnu sredinu.

Crnogorski available languages

Exit mobile version