Site icon SENAT.me

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

vučiću av aleksandar vučić vucic #vucicuseceru #vucicupederu koronAVirus priča kineski plače na TV brat Si Djiping

Crnogorski available languages

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je građanima da smanje kontakte i ostanu doma kad god mogu, ugostiteljima i privrednicima da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne iznosi neistine i da Crnu Goru ostavi na miru.

Bolje bi bilo da Vučić ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, rekao je Mugoša

Svima koji imaju simptome poručio je da ostanu doma, da se nikako ne kreću i da se jave izabranom ljekaru, ili nadležnom epidemiologu.

“Obavezno se izolujte dok god se ne utvrdi razlog simptoma, a ukućani neka izlaze samo po potrebi i obavezno nose masku od momenta izlaska iz kuće. Pozivam vas na odgovornost, empatiju i podršku u cilju zajedničkog očuvanja zdravlja“, poručio je Mugoša.

Istakao je da je uvidom u situaciju na terenu uočeno nepoštovanje mjera u ugostiteljskim objektima.

“Vaš rad zavisi od poštovanja mjera i zdravlja građana. Vi morate pomoći i biti odgovorni da bi sačuvali naše građane, radna mjesta i djelatnosti“, kazao je Mugoša.

Apelovao je na sve ugostitelje i privrednike da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze i da kao jedinu alternativu ne ostavljaju zatvaranje djelatnosti.

“Čuvajmo zdravlje naših građana, čuvajmo nešu ekonomiju i naše živote“, apelovao je Mugoša.

 

 

… U međuvremenu, u Srbiji

 

Crnogorski available languages

Exit mobile version