Site icon SENAT.me

Creative Hub Stari Bar

Crnogorski available languages

Završena adaptacija prostora za potrebe Creative Hub u Starom Baru

Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja “ Creative Hub-a ” u Starom Baru juče je privedena kraju, čime je Uprava javnih radova uspješno realizovala još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta. Vrijednost radova, za koje je bilo angažovano preduzeće “Euromont Stil” iz Podgorice, iznosila je 257 hiljada eura.
Creative Hub u Baru predstavlja jedan od četiri planirana takva prostora u Crnoj Gori, namijenjena za razvoj kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti. Smješten je u palati 85, čijih je 220 metara kvadratnih prilagođeno potrebama korisnika.
Objekat sadrži multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom.
Prvi sprat je namijenjen primijenjenom vajarstvu, drugi sprat umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok se trećem spratu nalazi smještajni prostor.

 

Завршена адаптација простора за потребе Креативног хаба у Старом Бару

Адаптација просторија за потребе успостављања “Креативном хабу” у Старом Бару јуче је приведена крају, чиме је Управа јавних радова успјешно реализовала још један у низу пројеката које Влада Црне Горе финансира из капиталног буџета. Вриједност радова, за које је било ангажовано предузеће “Еуромонт Стил” из Подгорице, износила је 257 хиљада еура.

Креативни простор у Бару представља један од четири планирана таква простора у Црној Гори, намијењена за развој креативних индустрија и резиденцијалне умјетности. Смјештен је у “Палати 85”, чијих је 220 метара квадратних прилагођено потребама корисника.

Објекат садржи мултифункционални простор за информативну, услужну и комерцијалну дјелатност, са просторијама за консултације, састанке, информативним пултом и продајним одјељком.

Први спрат је намијењен примијењеном вајарству, други спрат умјетницима који се баве фотографијом, графиком и моделовањем, док се трећем спрату налази смјештајни простор.

Извор: УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА Црне Горе

Creative Hub Stari Bar Crna Gora Montenegro  Creative Hub Stari Bar Crna Gora Montenegro  Creative Hub Stari Bar Crna Gora Montenegro

Crnogorski available languages

Exit mobile version