Site icon SENAT.me

Sjever CG: 0,9 miliona € za 4 projekta

sjever cg skijališta infrastruktura projekti north montenegro sjever crne gore śever montenegro north

Crnogorski available languages

Vlada Crne Gore izdvojiće oko 910 hiljada eura za realizaciju četiri nova projekta za Sjever CG, i to u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje je Uprava javnih radova potpisala sa najpovoljnijim ponuđačima. U okviru nastavka realizacije projekta valorizacije Đalovića pećine, ugovoreni su dodatni radovi na putu Bistrica – manastir Podvrh, u vrijednosti od oko 380 hiljada eura. Preduzeće „Crnagoraput“ obavezalo se da radove završi u roku od 45 dana od uvođenja u posao.

U izgradnju oko 5,2 kilometra pristupnog puta prema lokaciji na kojoj će biti početna stanica žičare za Đalovića pećinu do sada je uloženo oko 4,2 miliona eura. Gradilište je nedavno posjetio i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je tom prilikom izjavio da je veoma zadovoljan, kako dinamikom, tako i kvalitetom radova, i da očekuje da ova saobraćajnica bude jedna od modernijih u Crnoj Gori.

Preduzeće „Ening“ Nikšić izabrano je za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ u Pljevljima, za što će iz kapitalnog budžeta biti investirano blizu 280 hiljada eura. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja „Eninga“ u posao.

Nanjpovoljniji ponuđač za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacije u Mojkovcu i adaptaciju objekta za potrebe Skijališta Crne Gore bio je bjelopoljsko konzorcijum „Konstruktor grupa“.

Ugovorom sa Upravom javnih radova predviđena je izgradnja kanalizacije u vrijednosti od 118 hiljada eura u roku od 75 dana od uvođenja u posao. Objekat za potrebe Skijališta Crne Gore biće adaptiran u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, a ugovorena vrijednost radova je 135 hiljada eura. Ovim aktivnostima, Sjever CG biće unaprijeđen za projekte koje će doprinijeti razvoju države.

 

Crnogorski available languages

Exit mobile version