Site icon SENAT.me

Kuća maslina Stari Bar – napreduje izgradnja

Crnogorski available languages

Kuća maslina Stari Bar – napreduje izgradnja
Izgradnja objekta nacionalne Kuće maslina u Starom Baru, uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirisa, napreduje iz dana u dan.
Na gradilištu su u toku grubi građevinski radovi, armiranje i betoniranje ploča i zidova, tako da objekat sve više poprima konture predviđene projektnim rješenjem. Izvođač na ovom projektu je cetinjsko preduzeće “Bombeton”, a svi segmenti građevinskih radova izvode se uz poštovanje mjera i naredbi nadležnih državnih institucija, u cilju zaštite radnika od COVID-a 19. 
Ukoliko ne dođe do dodatnih otežavajućih okolnosti, očekuje se da građevinski radovi budu završeni do kraja ove godine.
Kuća maslina Stari Bar
Vrijednost projekta iznosi blizu milion eura, a u potpunosti ga finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta.
Kuća maslina će imati ukupnu površinu od blizu 1.100 metara kvadratnih, a zamišljena je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.
Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.
Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.
Izvor: UPRAVA JAVNIH RADOVA

Изградња објекта националне Куће маслина у Старом Бару, упркос потешкоћама изазваним пандемијом коронавириса, напредује из дана у дан. На градилишту су у току груби грађевински радови, армирање и бетонирање плоча и зидова, тако да објекат све више поприма контуре предвиђене пројектним рјешењем. Извођач на овом пројекту је цетињско предузеће “Бомбетон”, а сви сегменти грађевинских радова изводе се уз поштовање мјера и наредби надлежних државних институција, у циљу заштите радника од COVID-а 19.Уколико не дође до додатних отежавајућих околности, очекује се да грађевински радови буду завршени до краја ове године.

Вриједност пројекта износи близу милион еура, а у потпуности га финансира Влада Црне Горе из капиталног буџета. Кућа маслина ће имати укупну површину од близу 1.100 метара квадратних, а замишљена је као административни и едукативни центар, који ће уједно бити средиште разних манифестација, међу којима и традиционалне Маслинијаде. Објекат ће садржати и мањи погон за прераду маслина, који ће бити отворен за све црногорске маслинаре и заинтересоване туристе, како би могли да виде комплетан процес добијања уља. Осим значајног унапређења услова за рад црногорских маслинара и представљање производа врхунског квалитета, очекује се да ће Кућа маслина бити веома атрактивна и за многобројне стране туристе и посјетиоце, чиме ће постати дио туристичке и културне понуде Бара и Црне Горе.

Crnogorski available languages

Exit mobile version