Site icon SENAT.me

15 Najvećih globalnih brendova

15 Najvećih globalnih brendova BRAND TOP brands most valuable global international logos trademarks tm

CrnogorskiEnglish available languages

Ako bi se vratili kroz vijeme, lista najvećih i najpoznatijih brendova početkom prve decenije XXI vijeka izgledala bi čudno. Duvanska kompanija Marlboro bila bi među prvih 15 brendova i vrijedila 22 milijarde $. Među prvima bile bi kompanije kao što su Nokia i AT&T. Pored Microsofta, visokotehnološke kompanije bile su prevashodno fokusirane na hardver i usluge. HP bi bio mešu prvima, a IBM bi pravio svoj čuveni personalni računar (PC) sve do 2005. godine.

REVOLUCIJA PLATFORMI – 15 Najvećih globalnih brendova

Vremena su se promijenila. Sljedeća animacija dolazi od theRankings-a prema podacima Interbrenda, i poredi najvećih 15 brendova koji dominiraju svijetom kroz vrijeme. Najosjetnija promjena dogodila se 2008. godine (sekvenca 2:21 na video zapisu). Ta godina mogla bi se smatrati prelomnom kada softverska rješenja preuzimaju primat nad hardverskim platformama dominantnih proizvođača.

Nakon toga, kompanije kao što su Apple, Facebook i Amazon našle su se na vrhu najvećih svjetskih brendova. Pogledajmo sljedeću animaciju:

 

Ao bi se vratili kroz vijeme, lista najvećih i najpoznatijih brendova početkom prve decenije XXI vijeka izgledala bi čudno. Duvanska kompanija Marlboro bila bi među prvih 15 brendova i vrijedila 22 milijarde $. Među prvima bile bi kompanije kao što su Nokia i AT&T. Pored Microsofta, visokotehnološke kompanije bile su prevashodno fokusirane na hardver i usluge. HP bi bio mešu prvima, a IBM bi pravio svoj čuveni personalni računar (PC) sve do 2005. godine. REVOLUCIJA PLATFORMI – 15 Najvećih globalnih brendova – Vremena su se promijenila. Sljedeća animacija dolazi od theRankings-a prema podacima Interbrenda, i poredi najvećih 15 brendova koji dominiraju svijetom kroz vrijeme. Najosjetnija promjena dogodila se 2008. godine (sekvenca 2:21 na video zapisu). Ta godina mogla bi se smatrati prelomnom kada softverska rješenja preuzimaju primat nad hardverskim platformama dominantnih proizvođača.

CrnogorskiEnglish available languages

Exit mobile version