Site icon SENAT.me

Nacionalni brend Ukrajine je – Ukraine NOW ua

CrnogorskiEnglish available languages

Ukrajinski Kabinet ministara usvojio je nacionalni brend Ukraine NOW u 2018. godini. Brend je osmislila agencija Branda Ukrajina, u okviru Komisije za promociju pod Ministarstvom za informacionu politiku.

“Posao na osmišljavanju Nacionalnog brenda “Ukraine Now” je završen. Ovo će biti ukranisnki brend u Svijetu” , izjavio je Vladimir Hroisman, premijer Ukrajine.

 

Knjiga standarda nacionalnog brenda biće uskoro napravljena, a privredni subjekti, državni organi, javne organizacije i firme će moći da koriste ovaj brend u skladu sa pravilima i tehničkim standardima. Prema riječima ukrajinskog državnog sekretara Artjoma Bidenka, Ukrajina će se obraćati svijetu u jednom glasom.

Treba istaći da je glavni pokretač za uvođenje nacionalnog brenda bio negativno mišljenje u inostranstvu o Ukrajini. Njen imidž se mogao opisati kroz tri riječi: Korupcija, Rat, Nestabilnost. Samim tim, proces brendiranja Ukrajine nastojaće da promoviše investicione potencijale, sopstvene proizvode, kulturu, tradiciju i izvoz. Posebni akcenat je dat na promociju investicija.

 

Na prvu loptu, brend Ukrajine izgleda nedovršen. Previše je opšta geometrija koja se koristi, kao i slogan “Sada!”. Ni internet domen UA ne djeluje atraktivno, makar ne zvuči lijepo taj uzvik kod nas. Vidjet ćemo kako će se brend pozicionirati u narednom periodu i imati pozitivan uticaj na kreiranje pozitivnog imidža o ovoj zemlji.

info:

CrnogorskiEnglish available languages

Exit mobile version