>>>
> Marketing i brendiranje > Bitlsi: Kako je nastao logotip benda Bitls

Bitlsi: Kako je nastao logotip benda Bitls

meCrnogorskienEnglish available languages

Bitlsi: Kako je nastao logotip benda Bitls

Bitlsi: Kako je nastao logotip benda Bitls

Brendiranje je, pored kompanija i proizvoda prisutno i kod muzičkih bendova. 2PAC, Eminem, Metalika imaju svoje prepoznatljive logotipe koje se nalaze na albumima. Šezdesetih godina je logo sa isplaženim jezikom simbolizovao Roling Stonse, a prepoznatljiva slova su krasile prvo bubanj Ringo Stara, a kasnije predstavljale i zaštitni znak Bitlsa.

 

 

Zanimljiva je priča kako je nastao ovaj legendarni svjetski poznati logotip. U videu koji slijedi, vidi se razvoj logotipa. Kakve veze ima proizvođač bubnjeva Ludvig sa brendom grupe Beatles? Kako su nestale “antene” insekta sa prvobitnog koncepta slova B? Zašto su slova B i T naglašeni?

U da bi se napravio ovaj video sadržaj, pretraživane su brojne arhive, videozapisi, fotografije i omoti ploča brojnih kolekcionara.

 

Beatles

 

B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    B e a T l e s    

meCrnogorskienEnglish available languages

Top