>>>
> Magazin > Kultura i Kreacija > LAVANDA by Momčilo Zeković Zeko – novi roman u prodaji

LAVANDA by Momčilo Zeković Zeko – novi roman u prodaji

meCrnogorski available languages

LAVANDA by Momčilo Zeković Zeko – novi roman u prodaji

LAVANDA by Momčilo Zeković Zeko – novi roman u prodaji

Nakon samo par mjeseci od izlaska knjige kratkih priča “Slikovnica za odrasle”, Momčilo Zeković Zeko je autor i novele/kratkog savremenog romana pod nazivom « LAVANDA ».

“…Traganje za ljubavlju inherentno je ljudima. Dok smo sposobni da učestvujemo u toj najlepšoj od svih zabluda dotle se osećamo živim. Čak nas i ljubavna patnja takvima čini jer dok patimo osećamo, a samo su emocije siguran način da izbegnemo stanje obamrlosti, da budemo zombiji, hodajući živi mrtvaci, što je stanje u kakvo nas savremeni svet gura. Ljubav je stoga vrhunska subverzija, ona plaši savremene vlastodršce, od nje oni zaziru. U to ime je Zekovićeva « Lavanda » važan politički događaj ne samo u crnogorskoj nego i u regionalnoj književnosti. Ona podriva ustaljeni poredak stvari jer govori hrabro i beskompromisno o onome o čemu bismo svi trebalo mnogo više da mislimo i da to osećamo. » – rekao je u recenziji romana zrenjaninski književni kritičar i urednik Vladimir Arsenić.

 

« Lavandu » već možete pronaći u svim knjižarama Narodne knjige, a u narednim danima i na drugim prodajnim mjestima. Više informacija će biti dostupne na stranicama društvenih mreža samog autora.
Naslovna strana je dijelo dizajnerke Jovane Mrvaljević koja je dio GARAŽA tima sa kojima Zeković uspješno sarađuje već više godina. Za lektorski dio posla bio je zadužen Miloš Milačić. Ova novela je objavljena u izdanju Svila produkcije i Džepa sa tajnama. Najavni džinglovi snimljeni su na crnogorskoj plantaži lavande kod Sanje i Peda Batute, a lavanda je i bookmarker ove knjige.

– Nakon objavljenog duplog CD-a « Džep sa tajnama 2 », velikog broja video spotova i kolumni, kao i poezije koja je bila aktuelna tokom cijele prošle i ove godine pod nazivom « Sve iz jednog mjesta », nakon kratkih priča koje su pratili crteži Nine Vukčević i Marijane Simonović imao sam potrebu da objavim ovaj po meni idealni roman za ljeto. Mediteranska priča u atmosferi « daj još malo ». Kako je ovo savremena priča o ljubavi mnogi će se pronaći u njoj ukoliko žele da priznaju da osim ugodnog klizanja ljubav nosi i potrebu dosezanja vrhova. Jesmo li kadri da preživimo…Lavanda je i uvod u jednu veću ljubavno-istorijsku priču koja će na jesen izaći iz štampe. Do kraja godine biće objavljen LP vinil album sa dijelima urađenim u posljednjih 5 godina. Radi se o muzici za veliki gudački orkestar u proširenom sastavu u saradnji sa Sašom Gajićem, a u produkciji njemačke diskografske kuće namijenjene evropskom tržištu. Montira se novi spot sa novog diska, biće ih još nekoliko – rekao nam je autor tek objavljenog romana Momčilo Zeković ZEKO.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Džep sa tajnama (@dzepsatajnama)

meCrnogorski available languages

Top