Site icon SENAT.me

Bootcamp Boostmeup za lansiranje 19 perspektivnih projekata

Crnogorski available languages

BoostMeUp predakceleracijski program lansiranja crnogorskih startapova nastavlja se Bootcamp-om za 19 najperspektivnijih timova i ideja

Crna Gora ima i ljude i ideje. Samo im treba podrške, iliti “Boost” -a

BoostMeUp, predakceleracijski program lansiranja crnogorskih startapova u poslovnu orbitu, ušao je u drugu fazu. Među 47 inicijalno prijavljenih timova, njih 19 je ušlo u Bootcamp, koji će tokom narednih nekoliko dana, raditi sa regionalno i u Evropi priznatim stručnjacima iz oblasti inovacija.

Mladi, kreativni, talentovani i inovativni ljudi koje je okupio BoostMeUp program budućnost su inovativnog i poslovnog ambijenta Crne Gore. Zahvaljujući startap idejama koje su ponudili i na čijem će se razvoju intenzivno raditi u narednom periodu, ta budućnost veoma je bliska i izvjesna. Ideje se tiču energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-a i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima; što se i u ovim okolnostima pokazuje kao jedan od imperativa na globalnom nivou.

Okolnosti nastale usljed pandemije virusa korona, izmijenile su uslove rada, pa BoostMeUp timovi koriste prednosti #ostanidoma koncepta i projekte predstavljaju posredstvom Zoom aplikacije. Uprkos tome, dinamika i plan rada ostaju neizmijenjeni pa će 19 timova sa svojim mentorima praktično nesmetano prezentovati, razvijati i usmjeravati projekte ka njihovoj konačnoj realizaciji. Na kraju Bootcampa biće napravljen još jedan krug selekcije, čiji će rezultat biti prva generacija predakceleracijskog programa. Ona će proći višemjesečni program obuke i savladati 7 ključnih modula:

Tokom Bootcamp-a timovi imaju priliku da rade sa ekspertima iz zemalja članica EU kao što su Tanja Senekovič (Slovenija), Petra Karanikić (Hrvatska) i Vladimir Nedović (Holandija); regionalnim ekspertima Majom Miljević (Bosna i Hercegovina) i Đorđem Ćelićem (Srbija), a program BoostMeUp je ujedno obezbjedio i podršku BeSME projekta kroz koji su u program uključeni ključni EU ekspert g-din Phillipe Geffroy (Francuska), kao i eksperti Alain Kagan, Arnaud Catinot i Jean-Luc Scherer.

Prva BoostMeUp generacija, nakon obuke, imaće mogućnost da učestvuje na Western Balkan Startup Forumu 2020 i svoje ideje predstavi uspješnim preduzetnicima i regionalnim biznis anđelima, ali i dobiti infrastrukturnu i finansijsku podršku u iznosu od po 4.500 eura.

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija „Amplitudo“ uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke Crne Gore.

Crnogorski available languages

Exit mobile version