>>>
> Marketing i brendiranje > Facebook ukrao slogan crnogorskog domena .me?

Facebook ukrao slogan crnogorskog domena .me?

meCrnogorskienEnglish available languages

Fejsbuk je internet korporacija koja zna sve o vama. Zna gdje živite, koliko zarađujete, kakve potrošačke navike imate, kakve emocije gajite prema drugim ljudima, kakve genetske predispozicije imate. Čak i ako nemate otvoren korisnički nalog – fejsbuk može pratiti vaše aktivnosti preko drugih sajtova i aplikacija. Bilježi sve o vama, obrađuje informacije, prodaje ih i zarađuje. Ovo se često u žargonu naziva “krađom”. Ipak, izgleda da je fejsbuk na korporativnom nivou ukrao slogan, a na udaru se našla Crna Gora.

Tokom surfovanja internetom, fejsbuk zatrpava svojim oglasima uređaje posebno one sa kojih nije zabilježeno logovanje, u nadi da će privući nove korisnike. To izgleda ovako:

Ipak ono što zapada za oko je slogan koji ova korporacija koristi slogan: Express yourself. Ovaj slogan koristi i Domen, kompanija koja rukovodi crnogorskim nacionalnim domenom .me.

Crnogorska internet kompanija brendira domen .me sa sloganom “Exrpess yourself” barem od 2007. godine, znatno prije neke ozbiljnije ekspanzije društvene mreže. A vidimo se da se sa istim sloganom i internet gigant izrazio na identičan način.

Možda za kraj da predložimo Fejsbuku da se okane krađi najboljeg crnogorskog izvoznog brenda, a da se okrene američkim. Zar ne bi bilo ljepše da se koriste npr. neki poznati američki:

  • Facebook – Just do it
  • Facebook – I’m Lovin’ it
  • Facebook – Think different

meCrnogorskienEnglish available languages

Top