>>>
> Magazin > Kultura i Kreacija > Underhill Fest 2020 u Podgorici od 16-23 juna

Underhill Fest 2020 u Podgorici od 16-23 juna

meCrnogorski available languages

Underhill Fest 2020 u Podgorici od 16-23 juna

Jedanaesti Underhill Fest – međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma svečano će biti otvoren 16. juna na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici kada će biti prikazan film “Zemlja meda” u režiji Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova, saopštili su organizatori.

underhillfest underhill fest podgorica festival dokumentarnog filma crna gora 2020

Ovaj dokumentarac započeo je svoje predstavljanje svijetu kao višestruki pobjednik ovogodišnjeg Sandens festivala – Najbolji film selekcije svjetskog filma, najbolja kamera u selekciji svjetskog dokumentarnog filma i specijalna nagrada žirija za uticaj i promjenu. Film “Zemlja meda”, dobitnik mnogih nagrada, nominovan je i za najbolji dokumentarni film i najbolji strani dugometražni film na 92. dodjeli Oskara – čime se upisao u istoriju svjetske kinematografije kao prvo ostvarenje koje je dobilo ove dvije nominacije.

Jedanaesti UnderhillFest – međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma svečano će biti otvoren 16. juna na…

Posted by Underhill Fest on Tuesday, June 2, 2020

Podgorička publika će od 16. do 23.juna na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku moći da vidi najbolja ostvarenja u proteklih godinu dana, a kao i prethodnih godina filmski selektor je Vuk Perović. Filmovi su kao i ranije podijeljeni u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku.

Tročlani žiri 11. Underhill Festa producentkinja Jelena Mišeljić i reditelji Gojko Berkuljan i Ivan Marinović dodijeliće nagrade Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj kategoriji.

U okviru 11. Underhill Festa, već petu godinu za redom, biće održan i trodnevni program U FOKUSU, koji UnderhillFest realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava.

U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    U F    

meCrnogorski available languages

Top