>>>
> Ekonomija Crna Gora > Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

meCrnogorski available languages

CG Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

CG Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i privrednici saglasili su se da je potreban zajednički rad Vlade CG, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda Crne Gore s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krize nastale usljed pandemije koronavirusa.
Upravni odbor Privredne komore Crne Gore čestitao je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na dosadašnjem uspješnom upravljanju krizom i iznio podatke da u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost i crnogorska privreda, kao posljedicu pandemije, bilježi značajan pad aktivnosti.

Duško Marković - članovi Privredne komore Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa

Zaključeno je da je zajednički kratkoročni cilj i države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta pogotovo u malim i srednjim preduzećima, dok je na srednji rok prioritet dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje vanjskotrgovinskog deficita odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza.
Predstavnici Vlade i privrednici saglasili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva.
U radu konsultacija učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministri ekonomoje, finansija i saobraćaja i pomorstva Dragica SekulićDarko Radunović i Osman Nurković i direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Prof. dr Boban Mugoša.
Izvor: CG Vlada gov.me –Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa Premijer Duško Marković razgovarao sa UO PKCG: Vlada, privreda i banke moraju sarađivati na prevazilaženju posljedica pandemije koronavirusa

meCrnogorski available languages

Top