>>>
> Marketing i brendiranje > Argentina: novi nacionalni brend

Argentina: novi nacionalni brend

meCrnogorskienEnglish available languages

Argentina: novi nacionalni brend

Argentina ima novi nacionalni brend

Argentina je dobila novi logo nacionalnog brenda. Nakon talasastog znaka, usvojen je (previše) pojednostavljeni logo – slovo A unutar plavog kruga, pozicioniranog po sredini dolje.

Gustavo Koniszczer, direktor marketinške agencije Future Brand za Južnu Ameriku, definisao je logo nacionalnog brenda Argentine kao: “okular kroz koji država može da se predstavi i pokaže, ali uvjek sa referencom oznake lokacije države “A” na planeti Zemlji. Primarna upotreba simbola je za fotografije i video zapise.

 

 

stari (lijevo) i novi (desno) logo nacionalnog brenda Argentine

 


Nacionalno brendiranje Argentine vodi njihovo ministarstvo turizma.

Prema online anketi na sajtu Under Consideration, na uzorku preko 1000 ljudi više od 75% ispitanika novi zaštitni znak smatra lošim rješenjem. Isto tako važi i za logotip, kao i za primjenu u cjelini.

Sve u svemu, iako je novi dizajn nacionalnog brenda Argentine u pitanju – složićemo se sa ocjenom najvećeg broja kritičara – ovakav proces brendiranja promašaj, nema nikakvu asocijaciju, ne prenosi nikakvu emociju ili poruku i sigurno ne doprinosi svrsi nacionalnog brenda države (imidž, turizam, izvoz itd.).

Štaviše, već smo neđe već viđeli ovaj koncept – pogledajte logo stranice USA Today.

 

Argentina ili SAD? Kome bolje stoji krug?
Argentina ili SAD? Kome bolje stoji krug?

 

A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      A R G E N T I N A      

meCrnogorskienEnglish available languages

Top