>>>
> Finansije i investicije > Đe je sad Montenegro Airlines?

Đe je sad Montenegro Airlines?

meCrnogorski available languages

Đe je sad Montenegro Airlines? Duško Marković pisao Bojaniću: Imali smo brend, putnike i odlično osoblje, a gdje smo danas, gospodine ministre?

Vlada premijera Zdravka Krivokapića je saopštila da je Agencija za zaštitu konkurencije donijela Rješenje kojim je utvrđeno da cijeli Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Društva za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju Montenegro Airlines AD Podgorica nije u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći. Na to bivši premijer Duško Marković kaže da je Vlada koju je on vodio dala pomoć Montenegro Airlinesu isto kako su to uradili i drugi, zemlje EU, te da je spašavala zaposlene i njihove porodice – da bi opstali i kao država i kao ekonomija. On je podsjetio da je Crna Gora imala i brend, i putnike, i odlično sertifikovano letačko osoblje…

korona Crna Gora: Građani široko podržavaju mjere NKT

Aktuelna Vlada je zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija, na čijem čelu je Mladen Bojanić, da pripremi tekst Predloga zakona o prestanku važenja navedenog Zakona, koji je usvojen krajem 2019. godine, a na osnovu kojeg je Vlada do kraja avgusta prošle godine Montenegro Airlines isplatila 43 od planiranih 155 miliona eura.

Tim povodom se Marković direktno obratio Bojaniću.

evakuacija medical supplies arrived to podgorica montenegro fly dubai aerodrom crne gore montenegro airlines podgorica airport kontigent pomoći za crnu goru crna gora nkt nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti covid19 korona virus corona koronavirus coronavirus covid ncov 19

“Ministre Bojaniću, kad objavljujete tuđa pisma, i kad se na njih naslanjate u produkovanju populizma, objasnite građanima zašto ne pokažete i ona koja ne idu u prilog Vašem aferaškom pristupu. Dali smo pomoć Montenegro Airlinesu isto kako su to uradili i drugi, zemlje EU. Spašavali smo našu zajednički kuću, naše zaposlene i njihove porodice – da bismo opstali i kao država i kao ekonomija”, navodi Marković.

Marković pita Bojanića da li stvarno misli da se imalo vremena da se godinama čeka odluka Agencije za zaštitu konkurencije?

Montenegro-Airlines cancelled flights otkazanli letovi montenegro erlajnz montenegroairlines montenegroerlajns koronavirus coronavirus covid19 covid 19 corona korona virus

“Koja je svoj stav, iako smo vodili dijalog i dostavljali raspoloživu dokumentaciju, iskazala ne u našem, već u mandatu novokonstituisane parlamentarne vlasti”, kaže Marković.

Nego, pita dalje Marković, gdje smo mi danas, MINISTRE Bojaniću?

“Imamo ime, a nemamo kompaniju. Imamo brend u najavi, a nemamo prevoznika. Imamo samo jedan avion! A imali smo i brend, i putnike, i odlično sertifikovano letačko osoblje – koje je danas na birou rada! Zato danas jedna tuđa aviokompanija prevozi, uzima putnike, i dokupljuljuje avione! Eto to ste nam osigurali…”, zaključio je Marković.

meCrnogorski available languages

Top