>>>
> Finansije i investicije > EXPO: Vlada otkazala učešće Crne Gore

EXPO: Vlada otkazala učešće Crne Gore

meCrnogorski available languages

EXPO: Vlada otkazala učešće Crne Gore

Odluka Vlade Crne Gore, da otkaže učešće na međunarodnom događaju EXPO u Dubaiju, još jedan je neodgovoran potez Krivokapićeve vlade koji će imati dalekosežne posljedice po reputaciju naše države, smatra član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

Rakočević upozorava da će naša ekonomija i privreda imati značajnu štetu od ovog, kako je kazao, neodgovornog i nediplomatskog poteza.

“Jer Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetno dobre ekonomske odnose, na čijem uspostavljanju i njegovanju se vrijedno i predano radilo”, kazao je Rakočević.

On navodi da je EXPO prilika da se naša država predstavi turističkom tržištu, ali i da ponudi svoje brojne investicione mogućnosti, koje, kkao je kazao, Crnoj Gori u posljednjih petnaest godina donose veliku ekonomsku korist, kroz izgrađivanje novih turističkih i drugih kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje visoko platežnih turista.

Ovako je trebao da izgleda Crnogorski paviljon:

Kvalitetne investicije su, kaže Rakočević, i prilika za uvoz znanja i jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije, što očigledno nije u fokusu sadašnje Vlade.

“Ovako neozbiljan odnos prema globalnom događaju na kome će se predstaviti 190 zemalja, može biti objašnjen beznadežnim neznanjem ili lošom namjerom – da se državi napravi šteta i prepusti tržište drugim državama, čemu smo do sada već svjedočili”, kazao je poslanik Rakočević.

“Uz činjenicu da ova Vlada za četiri mjeseca nije predstavila Plan i programa rada, da nema budžet, da je stihiji prepustila širenje koronavirusa, a građane sluđuje kontradiktornim informacijama o epidemiološkoj situaciji, informacija o otkazivanju učešća na prestižnom svjetskom događaju, koji bi Crnoj Gori donio promociju i konkretnu ekonomsku korist, samo je kap u čaši koja je već odavno puna”, zaključio je Rakočević.

Nakon što je Vlada Zdravka Krivokapića odlučila da otkaže učešće Crne Gore na EXPO u Dubaiju, poslanik Predrag Bošković ističe da svakim danom postaje jasnije da je njihov cilj učiniti Crnu Goru nesposobnom i nedostojnom svoje hiljadugodišnje tradicije. “Time bi Crnu Goru ponovo stavili pod kišobran sjevernog susjeda. Otkazati Expo2020 je jedan od primjera kako se to radi”, naveo je Bošković na Tviteru. Odluka Vlade mogla bi imati izuzetno negativne posljedice po Crnu Goru, posebno kada se govori o izuzetnim odnosima i saradnji Crne Gore i UAE.

meCrnogorski available languages

Top