>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Samoizolacija je obavezna u Crnoj Gori! Budite odgovorni

Samoizolacija je obavezna u Crnoj Gori! Budite odgovorni

meCrnogorski available languages

Samoizolacija je obavezna u Crnoj Gori! Budite odgovorni
Samoizolacija je obavezna u Crnoj Gori! Budite odgovorni
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić pozvao građane da poštuju mjere samoizolacije i karantina rekavši da je to za dobro njihovih porodica i cijelog društva i da će svi koji budu prekršili mjere protiv CoVID-19 biti sankcionisani bez izuzetka.
Borba protiv koronavirusa zahtijeva naše zajedništvo i odgovornost. U toj borbi zdravlje i životi ljudi su naš prioritet. Moramo biti ujedinjeni i svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo svaki ljudski život. To nije samo odgovornost države i institucija sistema. To je odgovornost svakog od nas“ – kazao je ministar Nuhodžić.
Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je Vladi Crne Gore zdravo i bezbjedno društvo na prvom mjestu.
„Ali, budite i vi sebi na prvom mjestu. Samo tako možete zaštiti sebe, svoju djecu, porodicu i prijatelje“ – kazao je ministar.
Podsjetio je da Vlada ulaže vanredne napore da vrati građane iz inostranstva kućama i to na njihov zahtjev, da su naše granice otvorene za naše državljane, ali da je po dolasku u zemlju četrnaestodnevni karantin obavezna mjera i obaveza građana koji su u karantinu jer tako štite živote svojih porodica.
„Zato zahtijevamo, od vas da poštujete odluke države i zdravstvenih organa, da se odgovorno odnosite prema zdravstvenim radnicima i zaposlenima u institucijama koje opslužuju karantinske objekte. Posebno apelujem, na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju pravila. Nije lako, ali je neophodno, i želim im se zahvaliti na odgovornom ponašanju jer time štite i sebe i druge“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova.
Podsjetivši da policija svakodnevno provjerava sprovođenje mjera samoizolacije ministar je rekao da će i svi koji ne poštuju mjere, biće sankcionisani, bez izuzetka.
„Svaki pojedinac je odgovoran za društvo u kojem živi i samo zajedničkim naporom možemo se boriti protiv korona virusa. Poštujte svoje živote, a i napore države da budete zdravi“
– kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

meCrnogorski available languages

Top