>>>
> Marketing i brendiranje > Brendiranje – Da li će Kuba i dalje ostati autentična?

Brendiranje – Da li će Kuba i dalje ostati autentična?

meCrnogorski available languages

Brendiranje – Da li će Kuba i dalje ostati autentična?

Šta znamo o Kubi? Kada bismo pitali ljude unaokolo prve bi bile asocijacije bile revolucija, Karibi, tropska klima, hladni rat. Glavni grad je Havana, kojom odiše španska kolonijalna arhitektura i oldtajmeri.

Poznata je i po muzici i lijepom ritmu. Najtipičnija je salsa, koja je potekla upravo sa Kube, a zvuci “Kluba Buena Vista” nas takođe podsjete na ovu zemlju. U sportu su ranije imali uspješne odbojkaške timove. Na Kubi je, zbog američkog utijaca, popularan i bejzbol kao sport. Ličnosti za koji se vežu za Kubu su Ernesto Če Gevara, Fidel Kastro i Ernest Hemingvej.

havana habana cuba kuba brend brand branding logo

Da postavimo pitanje, na koji način bi se mogla Kuba predstaviti javnosti as državnog nivoa? Vlada Kube je organizovala brendiranje države u svijetu, i razvijen je logo nacionalnog brenda. On izgleda ovako:

havana habana cuba kuba brend brand branding logo

Već ima široku primjenu, a vlada ove države vodi kampanju promocije države.

Ovako je izgledao ranije:

havana habana cuba kuba brend brand branding logo

Tu se nalazi i propratna grafika, koja je karatketistična i za ostale latinoameričke zemlje (npr. El Salvador, Bolivija, Paragvaj …)

 

 

Šta mislite, da li ova grafika na najbolji način predstavljaju ovu lijepu zemlju? Zamolili bismo vas da se slobodno pridružite diskusiji na našem profilu društvenih mreža.

C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  C U B A  

meCrnogorski available languages

Top